Een verkeersongeval kan verwoestende gevolgen hebben voor slachtoffers en hun families. Of het nu gaat om een auto-, motor- of fietsongeval, de gevolgen kunnen leiden tot ernstig letsel en langdurige schade. Bij Letselschade Nu hebben we ruime ervaring in het behandelen van verkeersongevallen en begrijpen we de complexiteit van dit soort zaken. Onze experts zullen uw zaak grondig onderzoeken, alle verantwoordelijke partijen aansprakelijk stellen en werken aan het verkrijgen van rechtvaardige vergoedingen voor uw medische kosten, inkomensverlies en pijn.
Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?
Aanrijdingen op de weg kunnen op verschillende manieren plaatsvinden, maar de verkeersregels bieden duidelijkheid over wie er in principe aansprakelijk is. Bij Letselschade Nu begrijpen we dat verkeersongevallen complexe situaties kunnen zijn, vooral wanneer het gaat om aanrijdingen met auto's, scooters, bromfietsers, trams, bussen of motoren. In het geval van een aanrijding van achteren is de achteropkomende verkeersdeelnemer meestal aansprakelijk. Wettelijk gezien moet elke verkeersdeelnemer zijn voertuig binnen de afstand tot stilstand kunnen brengen waarover de weg vrij is, rekening houdend met wat hij kan overzien.
Welke schade kan ik claimen na een ongeluk?
De schade kan worden onderverdeeld in twee typen: materiële schade en immateriële schade.
Materiële schade omvat directe financiële verliezen, zoals medische kosten buiten uw ziekteverzekering, reis- en verblijfskosten voor ziekenhuis en revalidatie, verzorgingskosten, gemist inkomen, aanpassingen aan uw woning of vervoermiddel, hogere verzekeringspremies en kosten van juridische bijstand. Aan de andere kant, immateriële schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd, is bedoeld voor alle pijn en het leed dat u heeft moeten doorstaan als gevolg van het ongeval.
Indien aansprakelijkheid voor het ongeval is erkend, heeft u recht op vergoeding voor alle schade die een gevolg is van het ongeval. Uiteraard moeten de schadeposten aantoonbaar het gevolg zijn van uw verkeersongeluk. Klachten die u daarvoor al had, worden niet in de schadeberekening meegenomen.
Tips voor na een verkeersongeval
Een goede tip voor na een verkeersongeval: Vergeet nooit het schadeformulier in te vullen samen met de andere partij. Eerlijkheid en volledigheid zijn hierbij essentieel. Het formulier moet door beide partijen worden ondertekend, aangezien het als bewijs kan dienen van het plaatsgevonden ongeval.
Daarnaast raden wij u aan om foto's te maken van de plek van het ongeval en de gegevens van eventuele getuigen te noteren. Het verzamelen van deze informatie kan van onschatbare waarde zijn bij het ondersteunen van uw zaak en het verkrijgen van een eerlijke vergoeding voor uw letselschade.
Gratis juridisch advies
Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke aanpak tijdens uw weg naar gerechtigheid.